Daha önce de amatör olarak basketbol oynadığı belirtilmektedir. Şahin, "O zamanlar gittiğim antrenmanlarda engelli arkadaşlarımın basketbol oynadığını görüyordum ve empati kurmaya çalışıyordum. Zor olup olmadığını düşünüyordum. Yaşadığım olay sonrasında bir zamanlar 'Acaba engelli bireyler için spor yapmak zor mu' diye düşünürken şimdi onların arasındayım. Hayat da böyle bir şey" demiştir. 

Bakan Yumaklı: 2001’den Sonra İlk Kez Tarım Sayımı Yapılacak Bakan Yumaklı: 2001’den Sonra İlk Kez Tarım Sayımı Yapılacak

Halil Şahin'in, 2018 yılında Erzurum'un Hınıs ilçesinde askerlik yaparken intikal sırasında dağda bir çukura düşünce omuriliği zarar görmüştür.  Şahin, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olmuştur. Yaşadığı olay sonrası 7 ay yatağa bağımlı tedavi gören Şahin, tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştır. 

Engelinden önce Karşıyaka Demirköprü Spor Kulübü'nde lisanslı futbol ve amatör olarak basketbol oynayan Şahin, engelli olmasından sonra basketbola yönelmiştir.  Şahin, engelli arkadaşlarının basketbol oynadığını gördüğünde empati kurmaya çalıştığını ve spor yapmalarının zor olup olmadığını düşündüğünü belirtmiştir. Şimdi ise kendisi de engelli bireyler arasında basketbol oynamaktadır.  Halil Şahin'in hayatının basketbolla değiştiği ve empati kurduğu engelli arkadaşlarının arasında oyuncu olduğu anlaşılmaktadır.

Kaynak: DHA