GÜNDEM

Enerji Altyapısını Güçlendirmek İçin Yatırımlarını Sürdürüyor

Türkiye'nin enerji dönüşümüne "Herkes için daha iyi bir gelecek" vizyonuyla katkıda bulunan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, özelleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin enerji altyapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak amacıyla yatırımlarını devam ettiriyor.

Abone Ol

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, toplamda yaklaşık 125 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirerek, elektrik altyapısının modernizasyonu ve genişletilmesi için önemli adımlar atmış durumda.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, özelleştirmenin tamamlandığı günden bu yana elektrik dağıtımında dijitalleşme odaklı projelere ve yatırımlara yönelmiş bulunuyor. Şirketler, insan, çözüm ve inovasyon odaklı yaklaşımıyla sürdürülebilir kaliteli hizmet sunma anlayışını benimseyerek, bu doğrultuda her yıl yatırımlarını artırarak 2023 yılı sonuna kadar 3 bölgede faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, yatırımların detaylarına değinerek şunları söyledi: “Başkent EDAŞ olarak 2009 yılındaki özelleştirme sürecinden itibaren, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini kapsayan bölgenin enerji altyapısını geliştirmek amacıyla toplam 57 milyar 350 milyon TL'lik yatırım yaptık. Ayedaş’ta, 2013 yılındaki özelleştirme sonrası İstanbul Anadolu Yakası’nda enerji dağıtım ağını modernize etmek için 16 milyar 693 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Toroslar EDAŞ'ta ise, 2013 yılından bu yana Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis bölgelerinde enerji altyapısını güçlendirmek ve modernizasyon çalışmalarını hızlandırmak amacıyla 49 milyar 179 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak enerji dünyasının dönüşümüne öncülük ediyoruz ve kesintisiz, sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için yenilenebilir enerji ve e-mobilite ihtiyaçlarının oluşturduğu beklentilere yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz.”

Özsürekci, sektördeki istihdam oranına da dikkat çekerek, “Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından yayınlanan 2023 yılı Elektrik Dağıtım Sektör raporuna göre, sektörde sağlanan istihdamın yüzde 28’ini Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak biz sağlıyoruz” dedi.