GÜNDEM

En Büyük Hayali Olan Kitabını Eline Aldıktan 2 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

Aydın'da yaşayan emekli öğretmen Melahat Demirkol Tura (69), en büyük hayali olan ve annesinin anlattığı hikayeleri derleyerek oluşturduğu 'Hafız Ali' adlı kitabını eline aldıktan sadece 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Abone Ol

Tura, yaklaşık 10 yıl süren çalışmanın ardından el yazısıyla hazırladığı kitabını ailesine imzalama fırsatı bulamadı. Ancak, Tura'nın el yazısıyla tamamladığı ikinci kitabı, ailesi tarafından ölüm yıl dönümünde basılacak.

Melahat Demirkol Tura, çocukluğundan itibaren annesi Hatice Demirkol’dan, dedesinin Antalya'nın Akseki ilçesinden Aydın'a göç serüveni hakkında birçok hikaye dinledi. Emekli olduktan sonra bu hikayeleri kitaplaştırmak isteyen Tura, ilk başlarda başarısız denemeler yaptı. Pandemi nedeniyle, 6 yılda tamamladığı 'Hafız Ali' adlı kitabını basmakta zorluk çekti. Bu süre zarfında, Kurtuluş Savaşı öncesini anlatan yeni bir kitap yazdı.

Tura, bu yıl ilk kitabının basılmasını büyük bir heyecanla bekledi. Eşi Hüseyin Tura ve kızı Özgün Karadağ’ın yardımlarıyla kitabı bilgisayar ortamına aktarıldı ve yayınevi tarafından basılacağı açıklandı. Kitabın 11 Temmuz'da basımı tamamlandı ve 19 Temmuz’da Tura’ya ulaştı. Kitapları heyecanla imzalayan Tura, hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ailesiyle paylaştı. Ancak, 21 Temmuz'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Tura’nın ailesi, onun bu hayalini yaşatmak amacıyla, el yazısıyla yazdığı ikinci kitabını, ilk ölüm yıldönümünde bastırmak için hazırlık yapıyor. Eşi Hüseyin Tura, Melahat Demirkol Tura’nın 10 yıl süren yoğun çalışmalarının ardından kitabı basmanın büyük önem taşıdığını belirtti. Eşi için büyük bir heyecanla hazırlık yapan Tura, kitabın tanıtımı için giyeceği kıyafeti bile hazırlamıştı. Ancak, bu kıyafet, Tura’nın vefatının ardından kızı tarafından giyildi.