TIR İle Çarpışan Otomobilin Sürücüsü 3 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti TIR İle Çarpışan Otomobilin Sürücüsü 3 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti

Kaza, saat 23:30 sıralarında Bursa-İzmir Otoyolu'nun Doğanköy mevkisinde gerçekleşti. Hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptıktan sonra devrilerek metrelerce sürüklendi.

Olayın detaylarına göre, İzmir’de kargo dağıtım şirketi ortakları Muratcan Atay (34) ve Turgut Özdemir (50), telefonda pazarlık yaptıkları hafif ticari aracı satın almak için İstanbul’a gitmişti. Satışı tamamladıktan sonra araçla İzmir’e dönüşe geçen ikili, Bursa’nın Gemlik ilçesinde mola verdi. Molanın ardından Muratcan Atay direksiyon başına geçerken, Turgut Özdemir yolcu koltuğuna geçti ve emniyet kemerini takarak uyumaya başladı.

Atay’ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, Doğanköy mevkisinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, emniyet kemeri takmayan sürücü Muratcan Atay’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirlerken, kemeri takılı olan yolcu Turgut Özdemir’in hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Özdemir, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Özdemir’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan, hayatını kaybeden Atay’ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Kazayla ilgili olarak polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA