GÜNDEM

Emniyet Genel Müdürü Olan Eski Bursa Valisi Demirtaş İçin Veda Töreni

Bursa Valisi olarak görev yaptığı dönemde dikkat çeken başarılarıyla tanınan Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Ağustos tarihli atama kararıyla Emniyet Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Abone Ol

Demirtaş için, Ankara'ya uğurlanmak üzere Bursa Valiliği’nde bir veda töreni düzenlendi. Törene vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Duygusal anların yaşandığı törende, Mahmut Demirtaş veda konuşmasında, "Bir yıl gibi kısa bir sürede burada olmak benim için çok değerliydi. Bursa'yı tanımak, Bursalılarla çalışmak ve onlara hizmet etmekten büyük bir onur duydum. Sayın Cumhurbaşkanımızın atama kararıyla Emniyet Genel Müdürü olarak göreve başladım. Allah bizi mahcup etmesin. Ülkemizin daha huzurlu, güvenli, refah ve mutlu bir yer olabilmesi için tüm arkadaşlarımızla ve sayın bakanımızla bu süreci en iyi şekilde yürütmeye gayret edeceğiz” dedi.

Bursa Valiliği’ne atanan Erol Ayyıldız’ın ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki devir teslim töreninin ardından yeni görevine başlaması bekleniyor.

Mahmut Demirtaş Kimdir?

1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğan Mahmut Demirtaş, ilköğrenimini Çiçekdağı'nda, orta ve lise eğitimini Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği yaptı. 1992 yılında İngiltere'de araştırmalar gerçekleştirdi. Daha sonra Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Pütürge, Van ve Osmaniye'de çeşitli yönetim görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu'nda mülkiye müfettişi olarak göreve başladı. Adıyaman, Adana ve Mardin'de vali olarak görev yaptıktan sonra geçen yıl Bursa Valisi olarak atanmıştı. İngilizceyi iyi derecede bilen ve evli iki çocuk babası olan Demirtaş, Emniyet Genel Müdürü olarak yeni görevine başlamış bulunuyor.