"Bu yapı şehirdeki Bizans dönemine ait en önemli kalıntılardan bir tanesi. Umarım en kısa zamanda bu kalıntı korunup İstanbulluların kullanabileceği şekilde yeniden düzeltilebilir. Son yıllarda hemen önündeki Şeker Han diye bilinen yerde yapılan kazılarda da birtakım kalıntılarla karşılaşıldı. Çok büyük ihtimalle büyük bir hamam kalıntısı. Ephesus (Efes) ya da Anadolu'daki birçok yerleşim yerinde karşımıza çıkan yamaç evler gibi, burada bir yamaca kademeli olarak yerleşmiş bir Bizans sarayı hayal edebiliriz, Şeker Han'daki kalıntılar da bunu gösteriyor. Kazı yapılırsa; etrafa doğru bu kalıntının devam ettiği tahmin edilebilir" dedi.
Eminönü'nde bulunan ve bazı tarihçiler tarafından Bizans dönemine ait Botaneiates Sarayı'nın bir bölümü olduğu düşünülen Acımusluk Sokağı Sarnıcı'nın kağıt toplayıcıları ve hurdacılar tarafından depo olarak kullanıldığı görüldü. İç bölümünde 12 adet sütun bulunan ve yaklaşık 2 metre derinlikte suyla dolu sarnıç 11 metreye 16 metrelik alanda, tonozlu bölümlerden oluşuyor. İç bölümlerinde de tahribat görülen yapının, üst bölümünün bir kısmında ise bir otel inşaatının devam ettiği görüldü.
Yapının dış cephesinin önüne, kağıt toplayıcıları ve hurdacılar tarafından atık ve kullanılmayan eşyaların bırakıldığı; üst bölümüne ise otel inşaatında kullanıldığı tahmin edilen bazı materyallerin yerleştirildiği görülüyor. Fatih Belediyesi, sarnıcın ve otelin özel mülk olduğu bilgisini verirken, inşaatı sürdüren yetkililer tarafından da; projenin kurul onaylı olduğu ve otel temelinin sarnıç yapısına yük bindirmemesi açısından farklı bir yöntem kullanılarak inşa edildiği belirtildi.
Yapı hakkında bilgi veren sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz daha önce sarnıcın yakın çevresinde bulunan Baker Han (Şekerhan) çevresinde de Bizans dönemi kalıntılarına rastlandığını ve alanın tarihi anlamda oldukça değerli bir nokta olduğunu ifade etti.