GÜNDEM

Emine Erdoğan, New York’ta Gönül Elçileri Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle New York’taki UNICEF Genel Merkezi'nde düzenlenen ‘Bir Deniz Yıldızı Hikâyesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet’ programında katılımcılara hitap etti.

Abone Ol

Etkinlikte, koruma altındaki çocukların güvenliği ve huzuru için başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin küresel düzeyde ele alınacağını belirten Emine Erdoğan, katılımcılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İnsanın hayattaki varlığını anlamlandıran ve eylemlerini yüce bir amaca yönlendiren gönüllülüğün önemine değinen Erdoğan, “Bizim dilimizde gönüllü kelimesi gönülden gelir. Zamanını, emeğini ve imkânını paylaşan insanların ortak bir noktası vardır; hepsi kendilerinden öte bir amaca adayabilecek fedakâr bir gönüle sahiptirler” dedi.

Koruyucu Aile Projeleri İçin Seferberlik

Devlet korumasındaki çocukların yaşam şartlarını iyileştirmek ve koruyucu ailelik sistemini güçlendirmek amacıyla başlatılan projelerin bu anlayıştan kaynaklandığını dile getiren Emine Erdoğan, “Bir insanın diğerine yapabileceği en büyük gönüllülük, sevgi ve güven dolu bir ortamda geçirilmiş, hayatı boyunca yüreğinde taşıyacağı mutlu bir çocukluk hediye etmektir. Bu doğrultuda, kimsesiz çocuklarımızla anne-baba olmak isteyen koruyucu aileleri bir araya getirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” şeklinde konuştu.