Mendi'nin cenaze töreninin detayları henüz belirlenmiş değil. 2016 yılında yaş haddinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan Mendi, uzun yıllar çeşitli askeri görevlerde bulunmuştu. Oğlu Cihan Mendi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Babamız, gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetiştirdiği önemli bir devlet adamı, büyük bir Fenerbahçeli ve eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi bu sabah kaybettik. Başımız sağ olsun. Cenaze detaylarını daha sonra paylaşacağız" dedi.

Galip Mendi'nin Askeri Kariyeri

1970 yılında Kara Harp Okulu'ndan asteğmen rütbesiyle mezun olan Galip Mendi, 1983 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1985 yılında Kara Harp Akademisi'ni bitirerek kurmay subay olarak atanmış, ardından Muğla'da Piyade Tabur Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi'nde Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. 1992-1994 yılları arasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapmış, bu süreçte Okul Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve 4. Özel Kuvvet Alay Komutanlığı gibi görevler üstlenmiştir.

1998 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi eden Mendi, 1. Komando Tugay Komutanlığı ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2002 yılında Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı'na atanmış ve bir yıl sonra Tümgeneral rütbesine terfi etmiştir. 2006 yılında Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na atanmış, 2007 yılında Korgeneral rütbesine terfi ederek çeşitli askeri komutanlık görevlerinde bulunmuştur.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

2012 yılında Orgeneral rütbesine terfi eden Mendi, 2. Ordu Komutanlığı'na atanmış ve 2014 yılında Ege Ordusu Komutanlığı, 2015 yılında ise Jandarma Genel Komutanlığı görevlerine getirilmiştir. 2016 yılında yaş haddinden emekli olmuştur.

Kaynak: DHA