GÜNDEM

Emekli Öğretmen Su Kabaklarını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Isparta'da emekli öğretmen Hasan Bakan (58), evinin bahçesinde yetiştirdiği su kabaklarını sanatsal ve dekoratif ürünlere dönüştürüyor.

Abone Ol

Hasan Bakan, kabaklardan yaptığı rüzgar çanı, abajur, avize, masa saati, gece lambası ve çeşitli hayvan figürlerini tanıdıklarına hediye ediyor.

Hasan Bakan, Atabey İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yaptığı yıllarda okulun yanındaki kamuya ait araziyi öğrencileriyle birlikte bahçeye çevirip su kabağı yetiştirmişti. Bu süreçte, öğrencileriyle birlikte kabaklarla süsleme çalışmaları yapmıştı. Emekli olduktan sonra, müstakil bahçeli evinde su kabakları yetiştirmeye devam eden Bakan, kuruttuğu kabakları çeşitli dekoratif ürünlere dönüştürmeye başladı.

Bakan, evinin bodrum katını bir atölyeye çevirerek, "Kabakları çekirdekten dikip yetiştiriyorum. Su kabaklarının içini boşaltıp kuruttuktan sonra, çeşitli tasarımlar yapıyorum. Bu ürünlerin bazılarını boyayıp, bazılarını yakma tekniğiyle şekillendiriyorum. Sonuçta ortaya çıkan ürünleri akrabalarım, tanıdıklarım ve arkadaşlarıma hediye ediyorum" şeklinde konuştu. Hasan Bakan, su kabaklarından yaptığı dekoratif ürünlerin hepsini bir hobi olarak gördüğünü, sabır ve dikkat gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca, "Bu işi gelir elde etmek için yapmıyorum, sadece boş vaktimi değerlendirmek ve keyif almak için yapıyorum. Eğer talep olursa makul bir fiyata verebiliyorum. Ancak satış yapma amacıyla değil, sadece hobi olarak devam ediyorum" dedi.