TBMM Başkanı Kurtulmuş, Mısır'ın Ankara Büyükelçisini Kabul Etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Mısır'ın Ankara Büyükelçisini Kabul Etti

Ancak, atölyenin yapıldığı alanda bulunan elektrik direği, Tekgöz'ün planlarını engelledi. Direğin kaldırılması için birçok kez başvuru yapan Tekgöz, sonuç alamadığı için direk, tamamlanan atölyenin içinde kaldı. Tekgöz, bu durum nedeniyle atölyenin o kısmına çatı yapamadıklarını ve yağmur nedeniyle iplerinin ve kumaşlarının zarar gördüğünü belirtti.

Güngör Mahallesi'nde arsa sahibi olan İlyas Tekgöz, iki yıl önce burada bir tekstil atölyesi inşa etmeye karar verdi. Ancak, arsa üzerinde bulunan elektrik direği, inşaatı engelledi. Tekgöz, direğin kaldırılması için çeşitli girişimlerde bulundu fakat bu süre zarfında bir sonuç elde edemedi. Atölye inşaatı tamamlandığında direk, atölyenin içinde kalmıştı. Direğin varlığı nedeniyle bu bölüme çatı yapılamadığını ifade eden Tekgöz, geçen yıl açıkta kalan kısmı naylonlarla kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

Tekgöz, direğin kaldırılması için yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi. İş yerinin içinde kalan direğin, atölyenin kurulmasını ve üretime geçmesini zorlaştırdığını ifade etti. Geçen yıl kumaş üretimine başlamayı planladıklarını ancak bu sebeple çalışmaları bu yıla ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Direk yüzünden çatı yapamadıklarından ve yağmur nedeniyle malzemelerinin zarar gördüğünden şikayetçi olan Tekgöz, sanayicilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı ve direğin bir an önce kaldırılmasını talep etti. Ayrıca, memleketlerinde hizmet vermek ve insanlarına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkilileri, tekstil atölyesi içinde kalan direkle ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını ve sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: DHA