Olay, 13 Ağustos tarihinde Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi’ndeki bir eğlence mekanında gerçekleşti. Mekan içinde içki içip eğlenen F.G., Y.K., Oğuz Kılıç ve H.İ. isimli kişiler arasında hesap yüzünden tartışma çıktı. Çalışanlarla yaşanan arbede sonucunda grup dışarı çıkarıldı. Dışarıda da devam eden kavga sırasında, mekanın müdürü Ramazan Başaran, F.G.’yi tabancayla sağ ayak bileğinden yaraladı. Yaralı F.G., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Başaran ise gözaltına alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

18 Ağustos sabahı, H.İ. ve Y.K., İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Mudanya Sokak’ta yürüyen Ramazan Başaran’ı otomobille takip ederek, H.İ. pompalı tüfekle Başaran’ı ense ve sırtından vurarak kaçtı. Ağır yaralanan Başaran, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından H.İ. ve Y.K., kaçarken başka bir araçla kendilerini bekleyen Oğuz Kılıç ve C.K.’ye bindi. Araç değişimi yaparak izlerini kaybettirdiler.

Polis, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, H.İ. ve Y.K.’yi saklandıkları tespit edilen C.A.’nın İlkadım ilçesi Çandır Mahallesi’ndeki evinde yakaladı. Operasyon sonucunda üç şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Oğuz Kılıç, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanırken, C.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken, H.İ. ve Y.K.’nin de yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Kaynak: DHA