Törene Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Piyade Albay Mesut Civelek, Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Koçaslan, Emniyet Müdürü Levent Okyay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erhan Ari ve AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Demiralay gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Eğirdir Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Koçaslan, "19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Türk Ordusu, 13 Eylül 1921'de Sakarya Meydan Muharebesi'nde Yunan ordusunu tarihin en büyük bozgununa uğratmıştır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yoktur. Şehitlik göze alınmadan gazi olunmaz" dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Törenin ardından protokol üyeleri, Eğirdir Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek anı defterini imzaladı ve gazilerle uzun süre sohbet etti. Kaymakam Çimşit ve Başkan Özer, gazilerin hatıralarını dinleyerek desteklerini iletti.

Kaynak: DHA