Bu program, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek ve yeni nesil bir hibrit Mikro MBA Programı olarak tasarlandı. Programın amacı, şirketlerin genç yöneticilerine strateji oluşturma, kriz yönetimi, insan yönetimi ve kurumsallaşma konularında yetkinlik kazandırmak. Eğitim süreci, 15 Ağustos-17 Ekim tarihleri arasında 50 saat sürecek ve hem çevrimiçi hem de yüz yüze olarak yapılacak. Katılımcılar, 4 saatlik çevrimiçi teorik dersler ve 2 saatlik yüz yüze pratik/vaka analizi oturumlarıyla eğitim alacak. Eğitim içeriğinde; Yönetim ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik, Kurumsal Finans, Ekonomi, İşletme Hukuku, Stratejik Pazarlama ve Yönetsel Karar Verme gibi konular ele alınacak.

Liderlik Özelliklerini Geliştirmek

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Açılış konuşmasında EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, programın şirketlerin verimliliğini artırma potansiyeline vurgu yaparak, "EGİAD Liderlik Akademisi, üyelerimizin ve aile işletmelerinin iş hayatına dair teorik ve uygulamalı bilgilerini artırmayı ve liderlik özelliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, EGİAD içerisindeki farklı kuşakların bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması, programın ikinci aşamasını oluşturacak" dedi.

Liderliğin Yeni Boyutları

Ürper, liderliğin artık sadece şirket yönetimi ile sınırlı olmadığını belirterek, "Günümüz iş dünyasında etkili liderlik, vizyon oluşturma, ilham verme, stratejik kararlar alma ve ekiplerin potansiyelini en üst düzeye çıkarma gibi çok yönlü yetkinlikleri gerektiriyor. İyi bir lider, kurumunun yönünü belirleyen, çalışanları motive eden ve değişen iş dünyasında rehberlik eden kişidir. EGİAD olarak, üyelerimizin ve temsil ettikleri şirketlerin gelişimini desteklemek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve şehir ile ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

DEÜ DESEM'in Katkıları

DEÜ DESEM Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, DESEM'in 26. yılını kutladığını belirterek, "DESEM, Ege Bölgesi'nin ilk ve Türkiye'nin yedinci Sürekli Eğitim Merkezi olarak, işletme sahipleri ve üst düzey yöneticilere gerekli işletme becerilerini kazandırmayı hedefleyen 50 saatlik hibrit bir sertifikalı MBA programı sunmaktadır. Bu eğitim, değişen küresel koşullara uyum sağlamak için gerekli becerileri geliştirmeyi amaçlıyor" dedi. EGİAD'ın 'Liderlik Akademisi Programı', iş dünyasında başarılı liderlerin yetiştirilmesine ve üyelerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçiliklerinin artırılmasına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: DHA