Yunanistan’ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye’deki orman yangınları nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e geçmiş olsun mektubu yolladı. Papandreu, mektubunda "Yangından etkilenen tüm insanlarla dayanışma içindeyim. Bu tür zamanlarda, ülkelerimizin yalnızca denizle değil, ortak zorluklarla da derinden bağlı olduğunu görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Papandreu, Türkiye’de yaşanan yangın felaketi ile ilgili olarak Kuşadası halkıyla duygudaşlık içerisinde olduğunu belirtti. "Yunanistan’da yaşadığımız benzer yangınlar nedeniyle yaşadığınız acıyı anlayabiliyorum. İklim değişikliği sınır tanımıyor ve bu dönemlerde iş birliğimiz daha da önemli hale geliyor. Komşu ve dost olarak bu tehditlere karşı destek olmalı ve ortak geleceğimizi korumalıyız. Bilin ki, tüm desteğimiz sizinle" dedi.

Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı Isparta’da 4 Araçla Meydana Gelen Kazada 1’i Polis 5 Kişi Yaralandı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Papandreu’nun mektubuna verdiği yanıtta, "Symi Sempozyumu’nun 30 Haziran 2024 tarihinde Sisam Adası’nda yapılacak olan toplantısında işlenen 'Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi' konuları, samimi iş birliğinizi yansıtıyor. Zarif mektubunuz için teşekkür ederim. Gelecek kuşaklara barış ve yeşil alanları koruma düşüncenizi paylaşıyor, iş birliği teklifinizi memnuniyetle karşılıyorum" şeklinde ifade etti. Ayrıca, denizlerdeki kirlilik ve iklim değişikliği ile mücadelede ortak hareket etme kararlılığını da vurguladı.

Kaynak: DHA