Şenlik, öğrencilerin yeni döneme adaptasyonunu hızlandırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla gerçekleştirildi ve renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlik, öğrenciler ve çalışanların Ege Kampüs Tören Şölen Alanı'na yürüyüşüyle başladı. Burada bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, üniversitenin sağladığı imkanları vurgulayarak, “5 yıllık kurumsal tam akreditasyonu almış, 'araştırma üniversitesi' unvanına sahip bir eğitim kurumu olarak sizlere uluslararası nitelikte akademik eğitim sunacağız. Gelişen dünyayı yakından takip edebilmek için yabancı dilinizi geliştirin, kitap okuyun, spor yapın ve sosyal kültürel faaliyetlere katılın” dedi.

Prof. Dr. Ersan, öğrencilerin her zaman desteklenip, kapılarının açık olduğunu belirtti: “Biz, kocaman bir aileyiz ve bu ailenin en kıymetli üyeleri sizlersiniz. Sorunlarınızı ve ihtiyaçlarınızı bizlere iletmekten çekinmeyin.”

Şenliğin devamında, öğrenciler Ege Üniversitesi bünyesindeki öğrenci toplulukları ve çeşitli firmaların stantlarını ziyaret ederek bilgi aldılar. Eğlenceli oyunlar ve yarışmalarla dolu geçen etkinlik, akşam saatlerinde DJ Performansı ve EÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan The Rocktors grubunun konseriyle sona erdi.

Bakan Göktaş: Kararlı Bir Şekilde 6284'ü Uygulamaya Devam Edeceğiz Bakan Göktaş: Kararlı Bir Şekilde 6284'ü Uygulamaya Devam Edeceğiz

Kaynak: DHA