Tüm profesyonel liglerde mücadele eden Ege ekipleri, stadyumlarındaki eksiklikler yüzünden ilk haftalarda ev sahibi avantajından yoksun kaldı. Özellikle TFF 3. Lig'deki Ege temsilcileri, mevcut stat sorunları nedeniyle evlerinde taraftarlarıyla buluşamadı.

Yeni stadyumunun yapımını 11 yıldır bekleyen Turgutluspor, iki kez 2. Lig'den düşmesine rağmen tamamlanan statta henüz maç yapamadı. İlçedeki stat inşaatının yanı sıra, mevcut 7 Eylül Stadı'nın yanındaki spor salonunun da yıkılmasıyla süreçte gecikmeler yaşandı. Bu nedenle Turgutluspor, ilk maçını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası 2'inci Eleme Turu Programı Açıklandı Ziraat Türkiye Kupası 2'inci Eleme Turu Programı Açıklandı
  1. Lig'e 3 yıl sonra dönen Muğlaspor'un Muğla Atatürk Stadı yaz döneminde depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. Yeni statta yapılması planlanan portatif tribünler yetişmediği için Muğlaspor, bu hafta Çayelispor karşılaşmasını Denizli Atatürk Stadı'nda oynayacak.

Kuşadasıspor, Kuşadası Özer Türk Stadı'nın bakımda olması nedeniyle ilk maçını Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı'nda oynayacak. Bergama Sportif, ilçede stat kalmadığı için İzmir'deki Bornova Stadı'na taşındı. Aydın Adnan Menderes Stadı'nın yıkılması nedeniyle geçen sezon seyyah olan Efeler 09, bu sezon Didim'de maç yapıyor.

Bornova'nın Tesis Sorunu

Bornova 1877, iç saha maçları için kullanılan Bornova Stadı'nda, profesyonel lige çıktıktan sonra 2 yıldır antrenman sahası sıkıntısı yaşıyor ve bu nedenle antrenmanlarını çeşitli sahalarda yapmak zorunda kalıyor. İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka ve Altay ise Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki ışıklandırma arızaları nedeniyle rakiplerini gündüz saatlerinde ağırlamak zorunda kalıyor.

Bu sorunlar, Ege Bölgesi'ndeki futbol kulüplerinin, stadyum ve antrenman tesisleri konusundaki eksikliklerinin, sezon boyunca nasıl bir etki yaratabileceğini gösteriyor.

Kaynak: DHA