GÜNDEM

Ege Üniversitesi'nde YÖKAK 2024 Değerlendirici Eğitimi Gerçekleşti

İzmir'de, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen "Kurumsal Akreditasyon ve Dış Değerlendirme Programları 2024 Yılı Değerlendirici Eğitimi" toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Toplantı, Ege Üniversitesi sosyal tesislerinde yapıldı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve çeşitli yükseköğretim kurumlarından değerlendiricilerin katılımıyla başladı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi'nin yükseköğretim alanında kaliteyi ön planda tutarak önemli adımlar attığını belirtti. 21. yüzyılda eğitimde meydana gelen dönüşümler ve küresel rekabet karşısında kalite güvence sistemlerinin geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Budak, Ege Üniversitesi olarak bu bağlamda büyük başarılar elde ettiklerini ifade etti. 2017 yılında 11 olan akredite program sayısının bugün itibariyle 53'e yükseldiğini belirten Budak, Ege Üniversitesi'nin Türkiye'de Kurumsal Akreditasyon Programı'na dahil edilen ilk devlet üniversitesi olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Prof. Dr. Budak, kalite konusundaki çalışmaların sürdürülebilirliğine de dikkat çekti. Üniversitenin Kalite Koordinatörlüğü ve çeşitli kalite yönetim birimleri aracılığıyla tüm kalite süreçlerini takip ettiklerini belirten Budak, 2024'te ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini kazandıklarını ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosuna sahip ilk 5 üniversite arasında yer aldıklarını söyledi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ise YÖKAK'ın faaliyetleri ve Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Eğitim programının, değerlendiricilere kurumsal akreditasyon ve dış değerlendirme süreçlerinde nasıl daha etkili olabileceklerine dair bilgiler sunduğunu belirtti.