Eylül ayı, her yıl Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı olarak anıldığından, bu etkinlik çerçevesinde 'Bir Kurdelenin Ötesi - Sarı Kurdele Etkinliği' gerçekleştirildi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye'de çocukluk çağı kanserleriyle mücadelede öncü merkezlerden biri olarak tanınıyor. Etkinlik, EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin öncülüğünde yapıldı ve merkez müdürü ile EÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Serra Kamer’in katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ve sağlık çalışanları da iştirak etti.

Prof. Dr. Emine Serra Kamer, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Eylül ayı, her yıl Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Kanser türlerini temsil eden farklı renkler arasında çocukluk çağı kanserleri sarı kurdele ile sembolize edilmektedir. Çocukluk çağı kanserleri, önemli bir toplumsal sorun teşkil etmektedir ve bu nedenle tüm toplumun bu konuda bilgi sahibi olması gerekmektedir. EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, sarı kıyafetler ve sarı kurdelelerle bu zorlu süreç hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladık. Sarı kurdelelerimizle ve kıyafetlerimizle bu sağlık alanını hatırlatmak ve hatırlanmasını sağlamak için bir araya geldik. 'Bir Kurdelenin Ötesi' sloganımızla 'Sarının Farkında Ol' çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Kaynak: DHA