Üniversitenin bu başarısı, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi ve etkileşim işbirliği alanlarındaki performansını yansıtıyor.

Ege Üniversitesi'nin Yükselişi

Adilcevaz’daki Ege Üniversitesi, araştırma üniversiteleri sıralamasında geçen yıl 15. sırada yer alırken, bu yıl 13. sıraya çıkarak dikkat çekti. Üniversite, 'araştırma kapasitesi' alanında yüzdelik dilimini %20,96'dan %25'e yükseltip, bu alanda 5 basamak birden çıkarak 6. sırada yer aldı. 'Araştırma kalitesi'nde yüzdelik dilimini %11,92'den %15'e çıkaran Ege Üniversitesi, 'etkileşim ve işbirliği' alanında da yüzdelik dilimini %8,95'ten %10'a yükseltti ve bu alanda 5 basamak ilerleyerek 10. sırada yer aldı.

Toplantıda Öne Çıkan Gelişmeler

Gazi Üniversitesi'nde yapılan Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı'nda, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın başkanlığında araştırma üniversitelerinin performansları değerlendirildi. YÖK Başkanı Özvar, 2028 yılına kadar Türkiye'nin ilk 500'de 10 üniversiteye sahip olmasını hedeflediklerini belirtti ve araştırma üniversitelerinin bu hedefe ulaşma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ve Uluslararasılaşma

Toplantıda ayrıca, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin açılışı da gündeme geldi. Prof. Dr. Özvar, Azerbaycan'daki üniversitenin yükseköğretimde uluslararasılaşma adına önemli bir adım olduğunu ve Türkiye'nin akademik birikimini dünyaya açma amacını taşıdığını ifade etti.

Ege Üniversitesi'nin Gelecek Vizyonu

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin araştırma performansındaki bu yükselişi gurur verici bulduklarını ve hedeflerinin ilk beş içinde yer almak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Budak, üniversitenin altyapısını güçlendirerek, bilimsel araştırmaların etkinliğini artırmayı ve uluslararası alanda daha ileri seviyelere taşınmayı amaçladıklarını söyledi. Üniversitenin, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yüksek katma değerli akademik üretime öncülük etmeyi hedeflediğini vurguladı.

Kaynak: DHA