GÜNDEM

Edirne'de Öğrenciler, Davul ve Zurna Eşliğinde Ders Başladı

Edirne'de, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk günü özel bir etkinlikle kutlandı.

Abone Ol

Okul bahçesinde düzenlenen tören sırasında, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geleneksel davul ve zurna ekibi tarafından canlı müzik performansı sergilendi.

Kırkpınar davul ve zurna ekibi, okulun bahçesine geleneksel kıyafetlerle, öğrenciler ve velilerin ilgi dolu bakışları arasında marşlar ve Roman havaları çaldı. Öğrenciler, ekip tarafından çalınan hareketli müziklere eşlik ederek oyun oynadı. Etkinlik, Hababam Sınıfı film müziği eşliğinde sona erdi ve öğrenciler derslerine bu coşkulu atmosferde başladılar.

Moral ve Motivasyon Sağlamak İstedik

Kırkpınar davul ve zurna ekibi şefi Salih Yanyacı, etkinlikte çocuklara moral vermek ve yeni eğitim yılını keyifli bir şekilde başlatmak istediklerini belirtti. Yanyacı, “Çocuklarımızı sevgi dolu müziklerle karşılamak ve onlara moral vermek amacındaydık. Hababam Sınıfı müziğiyle ders başı yapmaları da bizim için çok anlamlı bir anı oldu. Çocuklarımıza moral verebildiysek, bu bizi çok mutlu eder” dedi.

Ekip üyelerinden Güney Yanyacı ise, çocukların okula olan motivasyonlarını artırmak ve eğlenceli bir başlangıç yapmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. “Davul ve zurna müziği ile çocuklarımızın okula olan ilgisini artırmayı hedefledik. Davul ve zurna sevmeyen çocuk yoktur, etkinliğimizle çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar diledik” şeklinde konuştu.

Edirne Valisi'nden Eğitim Yılına Önemli Vurgular

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kurtuluş İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitim yılı açılışında öğrencilerle bir araya geldi. Vali Sezer, öğrencilerle sohbet ederek yeni eğitim yılının başarılı, sağlıklı ve huzurlu geçmesini diledi. Ayrıca, Edirne Valiliği olarak bu yılın “Edirne Eğitim Yılı” olarak belirlendiğini vurgulayan Sezer, “Bu yıl hem akademik hem de sosyal, sportif ve kültürel anlamda eğitim çıtasını en üst seviyeye taşımak için tüm paydaşlarla birlikte çalışacağız” dedi. Vali Sezer, geçen hafta düzenlenen çalıştaya da dikkat çekerek, tüm tarafların katılımıyla eğitim alanında önemli adımlar atacaklarını ifade etti.