Edirne Kent Konseyi (EKK) ve çeşitli hayvan hakları dernekleri tarafından hazırlanan imza kampanyası kapsamında toplanan 4 bin 203 imza, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletildi.

Edirne'de EKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Bir El Bin Nefes Derneği, 22 Dosteli Derneği, EDSHAYKO Derneği ve Tüm Yaşam Hakkı Savunucuları tarafından 28 Temmuz'da Saraçlar Caddesi'nde başlatılan 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı oturma eylemi ve imza kampanyasında, TBMM'de kabul edilen kanunun geri çekilmesi talep edildi. Eylemin 38’inci gününde toplam 4 bin 203 imza toplandı.

'HAYVAN HAKLARININ SAVUNULMASI ADINA GÜÇLÜ BİR SES OLUŞTURDUK'

Kampanya kapsamında PTT Şubesi önünde düzenlenen basın toplantısında, Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Esen Öcel, Edirne'de gerçekleştirilen eylemin hayvan haklarına yönelik en geniş çaplı hareketlerden biri olduğunu belirtti. Öcel, "2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklere karşı durmak ve bu değişikliklerin iptalini sağlamak amacıyla başlattığımız kampanyamızda önemli bir aşamaya geldik. Her akşam Saraçlar Caddesi'nde topladığımız imzalarla hayvan haklarının savunulması adına güçlü bir ses oluşturduk. Toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ileteceğiz ve hayvanların yaşam haklarının korunması için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Bu mücadele, sadece hayvan koruma yasasının yeniden ele alınmasını değil, aynı zamanda toplumun her kesiminden bireylerin hayvanların yaşam hakkına sahip çıkma bilincini artırmayı hedefliyor" dedi.

'YASANIN İPTALİ KONUSUNDA KARARLIĞIMIZI VURGULUYORUZ'

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Öcel, "Kampanyamızın gücü, her bireyin katkısıyla büyüdü. Amacımıza ulaşana kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplanan 4 bin 203 imzanın, hayvan hakları için güçlü bir savunma olmasını ve mecliste yankı bulmasını umuyoruz. 'Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat' diyerek, bu yasa ile ilgili kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor ve herkesi hayvanların haklarını savunmak için sesini yükseltmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Konuşmanın ardından, dernek temsilcileri, toplanan imzaları PTT şubesinden TBMM'ye gönderdi.

Kaynak: DHA