GÜNDEM

Edirne'de FETÖ Şüphelileri Yunanistan'a Kaçmaya Çalışırken Yakalandı ve Tutuklandı

Güvenlik güçleri, Edirne'de merkezdeki 1'inci derece askeri yasak bölgede düzenledikleri operasyonda Yunanistan'a kaçmak isteyen FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) şüphelilerini yakaladı.

Abone Ol

Yapılan açıklamalara göre, güvenlik güçleri tarafından 1'inci derece askeri yasak bölgede gerçekleştirilen operasyonda FETÖ/PDY şüphelileri Z.A. ve M.T. yakalanarak gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarma ekiplerince ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Meriç ilçesindeki 1'inci derece askeri yasak bölgede yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan 5 FETÖ/PDY şüphelisinin de tutuklandığı belirtildi. 

Bu operasyonlar, FETÖ/PDY üyelerinin Türkiye'den kaçarak Yunanistan'a gitme girişimlerinin devam ettiğini gösteriyor. Güvenlik güçleri, söz konusu yasak bölgelerde düzenli olarak operasyonlar gerçekleştirerek bu tür kaçış girişimlerini engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerinin Türkiye'den kaçma çabaları yoğunlaşmış, birçok kişi Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelere kaçmaya çalışmıştı. Güvenlik güçleri, o dönemden bu yana söz konusu kişilerin yurt dışına kaçma girişimlerini yakından takip ediyor ve engellemeye çalışıyor.