Kongre, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle start aldı. Açılış töreninde Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve birçok davetli ve katılımcı hazır bulundu.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Bayır, Edirne'nin Osmanlı döneminde yaklaşık bir asır boyunca başkentlik yapmış zengin tarih ve kültürel dokusuyla katılımcılara ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Bayır, kongrenin fen ve matematik eğitiminin sürdürülebilir bir geleceğin inşasındaki rolünü vurgulamak için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Açılışta konuşan Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, "21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme" konulu bir konuşma yaptı. Selvi, eğitim fakülteleri ve mesleki eğitimin toplum üzerindeki önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin öğretmen yetiştirme konusunda derin bir tarihsel geçmişe ve akademik birikime sahip olduğunu vurguladı. Öğretmenliğin eğitim-öğretim süreçlerinin merkezinde yer aldığını ve sürekli yenilenmeyi gerektirdiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, 32 yıldır devam eden köklü bir kongrenin 16'ncısını düzenlemenin büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Hatipler, bu yılki kongredeki uluslararası katılımcılarla gerçekleşmesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer ise, kongreye emek veren akademisyenlere teşekkür etti. Sezer, fen bilimlerinin dünya tarihinde her zaman ön planda olduğunu ve Sanayi Devrimi ile birlikte fen bilimleri ve matematiğin dünyanın merkezine oturduğunu ifade etti. Sürdürülebilirliğin kongre başlığında olmasının büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından kongreye katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi.

Kaynak: DHA