Törene Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç ve çok sayıda avukat katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Baro Başkanı Karakoç, konuşmasında hukukun üstünlüğünü ve bağımsız yargıyı savunma taahhüdünü yineledi. Karakoç, adalet beklentisine yanıt vermenin herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı ve adaletin sağlanabilmesi için hukukun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstenen Olay Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstenen Olay

Karakoç, hukuk fakültelerinin "diploma makinesi" haline gelmesine karşı önlem alınmasını, stajyer avukatların daha iyi koşullarda staj yapabilmesini ve avukatların haklarının iyileştirilmesini talep etti. Ayrıca, adli yardımla ilgili sistemlerin iyileştirilmesi ve avukatlara yönelik şiddet olaylarının önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Tekirdağ'da ise adli yıl açılış töreni valilik önünde yapıldı. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Karaman, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün ve diğer yetkililer katıldı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, adli yılın vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ’a kazandırılan yeni mahkemenin adalet hizmetlerini daha verimli hale getireceğini belirtti. 6.900 metrekare kapalı alanı olan yeni mahkemenin, 10 daire başkanı ve 30 üye ile hizmet vereceğini ifade etti.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, adli yıl açılışında yer alanlara teşekkür ederken, yeni Bölge Adliye Mahkemesi'nin adaletin hızlı bir şekilde tecelli etmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Kaynak: DHA