Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Sezer, mevcut sorunlara alternatif sulama yöntemleri ve ürün desenleri konusunda çözümler geliştireceklerini belirtti.

Vali Sezer, İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında, İl Özel İdaresi bünyesinde başlatılan sulama, yol ve altyapı projeleri hakkında bilgi verdi. Tarım alanında yaşanan kuraklık problemlerine çözüm bulmak için tarım çalıştayının yapılacağını söyleyen Sezer, “Önümüzdeki yıl tarımla ilgili bir çalıştay düzenleyerek, sulama yöntemleri ve ürün deseni konularında çözümler geliştireceğiz. Bu konuda hem DSİ hem de özel idare bütçesinden kaynak ayıracağız” dedi.

İçme suyu konusuna da değinen Sezer, yaz döneminde yaşanan su sıkıntılarına rağmen köylerde su kesintisi yaşanmadığını belirtti. Ancak, nüfus yoğunluğunun arttığı bazı köylerde ek çalışmalar yapılmasının faydalı olacağını ifade etti.

Sezer, 2025 yılını Edirne için "Eğitim Yılı" ilan ettiklerini belirterek, eğitim alanında yapılacak çalışmalara dikkat çekti. "Bu yıl, Edirne'de eğitim alanında önemli projelere imza atacağız. Eğitim kurumlarımızın tüm imkanlarını seferber ederek, sosyal, sportif ve akademik alanda en üst seviyeye çıkmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA