Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı katliamı kabul etmediklerini belirterek, “Bugüne kadar ilişkilerimizi sürdürmüş olduğumuz kardeş şehir anlamında bir iş birliğimiz olmadığı için ve bu süreçlerden dolayı kardeş şehir ilişkimizi sonlandırıyoruz” dedi. Edirne Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın başkanlık ettiği toplantıda, 9’u gündem dışı olmak üzere toplam 17 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, İsrail’in Filistin’deki katliam boyutundaki saldırıları gerekçe gösterilerek, 2022 yılında imzalanan Bat Yam şehriyle kardeş şehir anlaşması oy birliğiyle sonlandırıldı.

'KATLİAMI KABUL ETMİYORUZ'

Toplantıda gündem dışı olarak ele alınan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne’de geçmişte yaşamış birçok Yahudi vatandaşın Bat Yam şehrine göç ettiğini hatırlatarak, bu nedenle 2022 yılında kardeş şehir anlaşması imzalandığını belirtti. Akın, “Bat Yam, İsrail’de özel bir şehir. Edirne’de yaşamış Yahudi komşularımız bu şehre göç etmişlerdi. Bu gönül bağını devam ettirmek amacıyla bu karar alınmıştı. Ancak geldiğimiz noktada, İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı katliamı kabul etmiyoruz. Bu olay, tüm vicdanlı insanları üzen ve vicdanlarını sızlatan bir durumdur. Filistinli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Kaçakçılık Operasyonunda 2 Kişi Gözaltına Alındı Kaçakçılık Operasyonunda 2 Kişi Gözaltına Alındı

'GÖNÜL BAĞIMIZ DEVAM EDECEK'

Edirne’de geçmişte yaşamış Yahudi vatandaşlarla olan gönül bağını devam ettireceklerini belirten Akın, ancak kardeş şehir anlaşmasını sonlandıracaklarını ifade etti. Akın, “Bu demek değil ki, her İsrailli bu katliam karşısında sessiz kalıyor. Dünya genelinde birçok İsrailli bu eylemlere tepki gösteriyor. Yanlış kararlar nedeniyle mutsuz olanlar da var. Biz, şehrimizde yaşamış Yahudi komşularımızla gönül bağımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Onlarla işbirliğimiz devam edecek. Ancak mevcut durum ve süreçler nedeniyle kardeş şehir ilişkimizi sonlandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA