Ancak, bir ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Duru'nun organları bağışlanarak 4 çocuğun hayatına umut oldu. Duru’nun babası, "Kızımın dünyaya gelme amacı, 4 insana umut ve yaşam olmasıymış. Bu vesileyle onlara ve ailelerine hayat kaynağı olduk," dedi.

Kaza, Duru'nun yatağında ters döndüğü 11 aylıkken meydana geldi. Ailesi tarafından Konya Şehir Hastanesi'ne getirilen minik Duru’nun kalbi, yapılan müdahaleyle tekrar çalıştırıldı. Ancak, bir ay süren yoğun bakım sürecinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Yapılan operasyonla Duru’nun kalbi Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne, karaciğeri ve iki böbreği ise Antalya’ya gönderildi.

Duru’nun babası, DHA'ya verdiği demeçte, "Durumumuz çok kritikti ve beyin ölümü ihtimali konuşuldu. Şoku atlatmamız birkaç gün sürdü. Eşimle birlikte karar verdik; istemediğimiz bir durumda organları bağışlamaya karar verdik. Empati duygusuyla, acımızı bastırarak bu kararı aldık. Kızımızın kalbinin 2 yaşındaki bir çocuğa gittiğini öğrendik. Bedenini toprağa verdik ama bedeninden bir parça, başka insanlara umut ve yaşam sundu. Kızımın dünyaya gelme amacının şifa dağıtmak olduğunu düşünüyoruz," şeklinde konuştu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Kimliklerini gizli tutmak istediklerini belirten baba, "Bu yardımı göstermek amacıyla yapmadık. Başkalarına umut ve yaşam sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda bu davranışın örnek olmasını diliyoruz," dedi.

Konya Şehir Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Yazar, "Duru bebek, yatağında ters dönüp nefessiz kaldığında kalbi durmuştu. Ancak hızlı bir müdahaleyle yeniden canlandırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedavinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayıyla organları çeşitli illerde organ bekleyen hastalara umut oldu. Genellikle organ nakilleri ileri yaşlarda gerçekleşiyor, ancak 1 yaşındaki bebeklerde de beyin ölümü gerçekleşebiliyor ve organlar nakledilebiliyor," açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA