Timoçin'e yardımcı olduğu iddia edilen A.K. (17) ise 10 yıl hapis cezası aldı. Olay, 9 Haziran 2023 tarihinde Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Otobüs şoförü Mehmet Tayfun Kalan ile dolmuş şoförü Musa Timoçin arasında durakta fazla bekleme ve aralarındaki 2-3 dakikalık mesafe nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve iki şoför araçlarından inerek bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Kavgada Kalan göğsünden, Timoçin ise karnından yaralandı. Hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası Kalan, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan Musa Timoçin ve A.K., 'Kasten öldürme' suçundan Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkemede savunma yapan Timoçin, olay günü yaşananları detaylı şekilde anlattı. Halk otobüsü şoförü Oğuzhan Beçetek'in kendisini arayıp aralarındaki mesafeyi sorduğunu ve 2-3 dakika mesafe olduğunu belirttiğini söyleyen Timoçin, cinayetin detaylarını şu şekilde açıkladı:

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

"Kabaklıtepe'de durduğumda Oğuzhan'ın kullandığını sandığım otobüs yanıma yaklaştı ve tartışma çıkmadan devam etti. PTT kavşağında bekleme yaptım, son seferimdi ve kardeşimi de aldım. Tren hattından geçerken yine Oğuzhan'ın otobüsünü gördüm ve saat konusunda tartışma çıktı. Kendisine 'saate dikkat etmediğini' söyledim. O da bana hakaret ederek inmemi istedi. Durağa gelip beklerken otobüs şoförü araca bindi ve hakaret etti. Kardeşim A.K. onu dışarı çıkarmaya çalışırken kavga çıktı. Beni ve A.K.'yi korumak için bıçağı salladım, sadece bacak kısmına doğru salladığımı hatırlıyorum."

A.K. ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, Musa Timoçin'i 'Kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapse mahkum etti, ancak eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasını 25 yıla indirdi. A.K. ise 10 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: DHA