SPOR

Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

Eski milli güreşçi Selçuk Çebi, Kasım ayında yapılacak Türkiye Güreş Federasyonu başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu. Çebi, açıklamasında, "Kariyerim boyunca 3 dünya şampiyonluğu elde ederek bayrağımızı dalgalandırdım ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya gururla dinlettim. Şimdi Türkiye Güreş Federasyonu başkan adayı olduğumu ilan ediyorum" dedi.

Abone Ol

Üç yılda bir düzenlenen spor federasyonları başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala, 9 Kasım'da yapılacak Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı seçimleri için başkanlık adaylığını açıklayan Selçuk Çebi, uluslararası turnuvalarda kazandığı birçok altın madalya ile tanınıyor. Çebi, "Beden eğitimi öğretmenliği ile başladığım meslek hayatımda, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Spor Kontrolörlüğü, Spor Müşavirliği ve Spor Eğitimi Daire Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundum. Şu anda Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu görevlerin yanı sıra farklı kurul ve komisyonlarda görev alarak bilgi ve deneyimlerimi geliştirmeye devam ediyorum. Bu geniş deneyim yelpazesi, sporun tüm yönlerine dair kapsamlı bir anlayış geliştirmemi sağladı ve bu bilgileri güreş sporunun hizmetine sunma fırsatı verdi" şeklinde konuştu.

Akademik olarak 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Çebi, Konya Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde yüksek lisans yaparak toplumsal dinamikler ve idari yapılar hakkında derinlemesine bilgi sahibi olduğunu belirtti. "Sporculuk hayatımdaki deneyimlerim ve eğitim ile idari görevlerdeki tecrübelerim, bazı değerlerin içinde olgunlaşmamı ve bu değerler doğrultusunda büyümemi sağladı. Bu nedenle, güreş sporuna değer katmak ve yeni değerler üretmek istiyorum" dedi.