Hayvanat Bahçesinin Yeni Üyesi Yavru Kanguruya, Kendisini İlk Görüntüleyen Muhabirin Adı Verildi Hayvanat Bahçesinin Yeni Üyesi Yavru Kanguruya, Kendisini İlk Görüntüleyen Muhabirin Adı Verildi

DSİ'nin açıklamasına göre, Edirne'deki 5’inci kısım, Tekirdağ'daki 2’nci kısım ve Kırklareli'deki 3’üncü kısım arazi toplulaştırma projeleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerindeki tarla içi geliştirme projeleri için yapım sözleşmeleri tamamlandı. Bu kapsamda, içme ve kullanma suyu temini, taşkın riskinin azaltılması ve tarla içi geliştirme hizmetleri devam ederken, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin iyileştirilmesine büyük katkı sağlanacak.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projelerin kapsamını detaylandırarak, Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı 13 yerleşim biriminde 239 bin 200 dekar alanda arazi toplulaştırma ve 720 kilometre tarla içi yol yapımı ve geliştirme hizmetlerinin gerçekleştirileceğini belirtti. Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde 5 yerleşim birimi ve Çorlu ilçesinde 7 yerleşim birimi olmak üzere toplam 13 yerleşim biriminde 315 bin dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları ve 770 kilometre tarla içi yol imalatı yapılacak. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı 13 yerleşim biriminde ise 261 bin 520 dekar alanda arazi toplulaştırma ve 800 kilometre tarla içi yol geliştirme hizmetleri sunulacak. Balta, bu projelerin Trakya bölgelerine hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: DHA