GÜNDEM

Drift Yaparak Trafiği Tehlikeye Sokan Sürücüler Yakalandı

Olay, 28 Eylül Cumartesi günü Kuzey Marmara otoyolunda meydana geldi.

Abone Ol

Çakarlı otomobillerle düğün konvoyu yapan 19 şüpheli, otoyolun Maltepe ve Beykoz bağlantı yollarında drift atarak trafiği tehlikeye soktu. 

Bu tehlikeli sürüş görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Plaka bilgilerinden yola çıkarak şüphelileri yakalamak için çalışma başlattılar. 

Yapılan çalışmalar sonucunda, söz konusu 19 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz" dedi. 

Bakan Soylu, aziz milletimizden de bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112'ye bildirmelerini istedi. Soylu, "Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim" şeklinde konuştu. 

Drift yaparak trafiği tehlikeye sokan bu sürücülerin, kamuoyunda büyük tepki çeken görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması sonrası yakalanması, yetkililerin bu tür tehlikeli sürüş davranışlarına karşı sert bir tutum sergilediğini gösteriyor. Trafik güvenliğinin sağlanması için alınan önlemler ve halkın ihbar yapması, bu tür olayların önlenmesi açısından önemli rol oynuyor.