Öldürülen köpeklerle ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, "Bu kötülüğü yapanlar yargıda hesap verecek" açıklamasında bulundu. Köpeklerden birinin sahibi olan Ali Akkoç ise, "Çok üzgünüm ve yaralıyım. Adeta evladımı kaybetmiş gibi hissediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir grup avcı, kaybolan bir av köpeğini bulmak amacıyla bölgede arama yaparken dağ evinin sulama havuzunda ölü köpekler buldu. İhbar üzerine, Kütahya Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemelerde, sulama havuzunda 2’si sahipli toplam 13 köpeğin öldürüldüğü belirlendi.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Savcılık ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından, ölü köpekler iş makinesiyle havuzdan çıkarıldı. Ölümlerine ilişkin yapılan araştırmaların ardından köpekler belediye ekipleri tarafından gömüldü. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, yaşanan olayın son derece üzücü ve vahşet olduğunu belirterek, "Domaniç’in adının bu şekilde anılmasını istemiyoruz. Olayın peşini bırakmayacağız ve suçluların ortaya çıkması için her türlü araştırmayı yapacağız. Belediyemizin bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Belediyeye ve ilçemize iftira atanların da takipçisi olacağız ve haklarında yasal işlem başlatacağız" dedi.

Köpeklerden birinin sahibi olan Ali Akkoç, "Kendi köpeğimin de arasında bulunduğu bu olaydan dolayı çok üzgünüm ve yaralıyım. Adeta evladımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Belediye başkanımıza destekleri için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Süleyman Demiröz de köpeklerin öldürülmesini kınayarak, sorumluların bir an önce bulunmasını talep etti. "Ölen köpeklerden biri de benimdi. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz ama bu vahşeti kimin gerçekleştirdiğinin bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Jandarmaya gerekli şikayetlerimizi yaptık ve tahkikat yapılacağını belirttiler. Başkanımızın da olayı takip edeceğini biliyoruz. Bundan sonrası yargının işi" dedi.

Kaynak: DHA