GÜNDEM

Doğuştan Eksik Dudak Ve Damak Yarığıyla Dünyaya Gelen Kosavalı Derviş, Türkiye'de Tedavi Oldu

Kosovalı Derviş Mazrek (13), doğuştan eksik dudak ve damak yarığı ile dünyaya gelmiş ve bu durum nedeniyle çocukluğundan itibaren zorluklar yaşamıştır.

Abone Ol

Mazrek, küçük yaşlardan itibaren toplam 6 ameliyat geçirmiş ve bu ameliyatlar sayesinde yaşamsal sorunları çözülmüştür.  Ancak yapılan ameliyatlar nedeniyle Mazrek'in üst çenesi yeteri kadar gelişmemiştir. 

Zaman içinde Mazrek'in yemek yemesi ve konuşması zorlaşmaya başlamış, ayrıca yüzünün görünüşü sebebiyle akran zorbalığına da uğramıştır.  Ailesinin arayışları sonucu Türkiye'de Prof. Dr. Altan Varol ile iletişime geçmişlerdir.  Prof. Dr. Varol, başarılı bir ameliyat ile Mazrek'in üst çenesini 17 milimetre uzatmayı başarmıştır. 

Bu işlem, Mazrek'in yemek yeme ve konuşma sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür.  Ayrıca fiziksel görünüşündeki iyileşme sayesinde Mazrek, akran zorbalığına maruz kalmaktan kurtulmuştur. Tedavi süreci boyunca Mazrek ve ailesi, Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hastanesi'nde destek görmüşlerdir. Bu hastane, şimdiye kadar 49 farklı ülkeden hastaya hizmet vermiştir. 

Kosovalı Derviş Mazrek'in hikayesi, doğuştan gelen sağlık sorunlarına rağmen, modern tıbbın sunduğu imkanlarla bu tür sorunların çözülebileceğini ve hastaların yaşamlarının iyileştirilebileceğini göstermektedir.  Mazrek'in başarılı tedavi süreci, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini ve uluslararası hasta kabul kapasitesini de ortaya koymaktadır.