GÜNDEM

Diyarbakır’da Hastane Çalışanlarına Saldıran 4 Kişi Gözaltına Alındı

Olay, Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde meydana geldi.

Abone Ol

Hastanede tedavi gören 31 yaşındaki Faruk U. adlı hasta, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ölüm haberini alan hastanın yakınları, hastane çalışanlarına saldırmaya başladı.

Saldırıya uğrayan hastane çalışanları şunlardır:

M.Ç. ve S.T. adlı sağlık çalışanları

F.K. adlı temizlik görevlisi

B.D. adlı güvenlik görevlisi

Hastane çalışanlarının vücutlarında morluklar oluştuğu belirtilmiş ve darp raporu alarak hasta yakınlarından şikâyetçi olmuşlardır. 

Polis ekipleri, olayı incelemek için hastane güvenlik kameralarını inceledi. Yaptıkları inceleme sonucunda, saldırıya karışan 4 kişiyi tespit ettiler.  Bu 4 kişi daha sonra gözaltına alındı. 

Olay, hasta yakınlarının ölüm haberini alması sonucu yaşanan sinir krizi nedeniyle meydana gelmiş. Hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik saldırısı, Türkiye'de sağlık personeline yönelik şiddet olaylarının artması bağlamında değerlendirilebilir.

Sağlık sektöründe şiddet olaylarının artması, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda endişelere yol açmaktadır. Hükümet, bu konuda çeşitli önlemler almış olsa da saldırılar devam etmektedir. Uzmanlar, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için daha kapsamlı tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulamaktadır.

Bu olay, Diyarbakır'da meydana gelen son sağlık çalışanı saldırısı olarak kayıtlara geçmiştir. Türkiye genelinde sağlık personeline yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için ilgili kurumların daha aktif rol alması beklenmektedir.