Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu etkinlikte, halk oyunları gösterileri yapıldı. Askeri birlikler ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli birimlerinin Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği geçişin ardından, askeri helikopterler gösteri uçuşları gerçekleştirdi.

Törene Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hacer Kurt, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, 8. Ana Jet Komutanı Gürtaç Kayapınar, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mert Önen, Dicle Üniversitesi Rektörü Kamuran Eronat, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Güdemen, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve merkez ilçe kaymakamları katıldı.

Vali Zorluoğlu, konuşmasında şunları ifade etti: "Büyük zaferin 102. yıl dönümünde sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Milletimiz, bin yıl önce Malazgirt'te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu'nun kapılarını ardına kadar açmışsa, Kurtuluş Savaşı'nda da aynı duygularla işgal güçlerinin karşısına dikilmiştir. Diyarbakır, genç ve dinamik nüfusu, verimli tarım arazileri, güçlü sanayi altyapısı ve eşsiz kültürel mirası ile kısa süre içerisinde Türkiye'nin en üretken şehirlerinden biri haline gelecektir. Ancak bu başarının temel şartı, sağlanan huzur ve güven ortamına sahip çıkılmasıdır. Diyarbakır'ın sansasyonel olaylarla, kavgalarla kaybedecek vakti kalmamıştır. Bu şehir, üretimde, istihdamda, ihracatta, eğitimde, sporda ve sanatta başarılarıyla gündemde olmalıdır ve bunu başaracak güç ve potansiyele sahiptir"  ifadeleri kullanıldı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi

Kaynak: DHA