Erbaş, camilerin milli mücadele döneminde ve 15 Temmuz'da halkın sığındığı yerler olduğunu belirtti. "Camilerimiz, milletimizin adeta sığınma mekanları olmuştur," diyen Erbaş, bu mekanların sadece ibadet ve eğitim için değil, zor zamanlarda da halkın güvenliğini sağladığını ifade etti.

Elazığ'daki temasları kapsamında, Diyanet Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Harput Klasik Hadis Meclisi-1' programına katılan Erbaş, hadisin İslam ilimlerinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. İlahiyat fakültelerinde hadis ilminin daha fazla gelişmesi gerektiğini söyleyen Erbaş, "Diyanet akademimiz, yalnızca Diyanet İşleri Başkanlığımızın değil, milletimizin ve İslam aleminin göz bebeği niteliğindedir," dedi.

Erbaş, Elazığ'daki programın ardından Tunceli'ye geçerek, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve il protokolü ile görüştü. Vali Tekbıyıkoğlu tarafından kendisine Zülfikar kılıcı ve yöresel kilim hediye edilen Erbaş, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı'nda yapımına başlanılan caminin temel atma törenine katıldı.

Efeler'de Ücretsiz Sanat Kursları İçin Başvurular Başladı Efeler'de Ücretsiz Sanat Kursları İçin Başvurular Başladı

Tunceli'de konuşan Erbaş, camilerin vatan sevgisi ve milletin manevi değerleri açısından önemini vurguladı. "Vatan sevgisi imandandır. Bizim milletimiz, her zorda camilere sığınarak güç bulmuştur. Bu cami de aynı şekilde milletimize hizmet edecek," şeklinde konuştu. Temel atma töreni dualarla tamamlandı.

Kaynak: DHA