GÜNDEM

Dilara Koçak, Balık Kolajeninin Faydalarını Açıkladı

Yeni bir takviye ürün lansmanında konuşan sağlık ve beslenme uzmanı Dilara Koçak, balık kolajeninin sağlık üzerindeki yararlarını detaylandırdı.

Abone Ol

Koçak, “Balık kolajeni, vücuttaki kolajen üretimini teşvik ederken, sağlıklı bir yaşam tarzını destekliyor. İçerdiği C vitamini, yara iyileşmesini hızlandırır ve cildin onarımı üzerinde olumlu etkiler sağlar. Yapılan araştırmalar, arginin gibi amino asitlerin ciltteki yaraların iyileşmesi üzerindeki faydalarını doğrulamaktadır. Balık kolajeni, cildin su tutma kapasitesini artırarak elastikiyeti geliştirir ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Ayrıca, vücutta oksidatif DNA hasarını önemli ölçüde azaltmada etkili olabilir” dedi.

Koçak, 7 Eylül'deki lansmanda Aksuvital’in bünyesindeki Shiffa Home’un yüzde 80 balık kolajeni içeren yeni takviye ürününü tanıttı. Koçak, balık kolajeninin son yıllarda sağlık ve güzellik alanında popüler bir takviye olduğunu belirterek, “Balık derisinden elde edilen bu doğal protein, hem cilt hem de genel vücut sağlığı için birçok fayda sunuyor. Balık yağı, vücudun kolajen üretimini destekleyerek sağlıklı bir yaşamı teşvik ediyor” dedi.

Balık Kolajeni Diğer Kolajenlerden 1.5 Kat Daha Etkili

Balık kolajeninin diğer kolajen türlerine kıyasla 1.5 kat daha fazla biyoyararlanım sağladığını belirten Koçak, “Yeni ürünümüz, C vitamini, L-arjinin, hyaluronik asit, çinko, glutatyon, taurin, D3 ve K2 vitaminlerini içeriyor. Yüzde 80 oranında balık kolajeni barındıran bu ürün, yüksek emilim özelliği ile dikkat çekiyor. Ürün, cilt, kas, kemik, tendon, eklem ve bağ dokularının yapımını ve onarımını desteklerken, glutatyon sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir” şeklinde konuştu.

Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Aksu ise, “Ürünlerimizi yüksek kalite standartlarında sunuyoruz ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikasına sahibiz. Ülkemizin yanı sıra Ortadoğu ve diğer kıtalara da ihracat yapıyoruz. Ar-Ge merkezimizle Türkiye’de bir ilke imza attık ve 42 projeyi tamamladık. Gelecek dönemde de aynı hızla ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.