Polat, tahliye kararını “sürpriz” olarak nitelendirirken, savcı kararından endişe duyduğunu ve çok dua ettiğini söyledi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Akademisi'nin Açılış Dersini Verdi

Dilan Polat, 5 Kasım 2023'te tutuklanarak cezaevine gönderilen i Engin Polat'ın 19 Ağustos'ta tahliye edilmesinin ardından, kardeşi Sıla Doğu ve yakınlarıyla birlikte cezaevine geldi. Tahliye kararını gazetecilere değerlendiren Polat, "Çok dua ettim, beklemiyordum, çok üzgündüm ama şimdi çok mutluyum. Ailemiz yeniden bir araya gelecek, çok şükür. Allah'a şükürler olsun. Yanımızda olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Karar hakkında, "Sürpriz oldu mu?" sorusuna Polat, "Evet, sürpriz oldu. Savcı kararından endişeliydim ve çok korkuyordum. Çok dua ettim" yanıtını verdi. Eşi Engin Polat’a cezaevindeyken moral verdiğini belirten Polat, "İnşallah çıkacaksın dedim çünkü çok iftira atıldı, çok lekelendi" ifadelerini kullandı.

Dilan Polat, dost ve arkadaşlarının bu süreçte kendilerini yalnız bırakıp bırakmadığına yönelik soruya, "Hiç önemli değil, canları sağ olsun. Biz ailemizle birlikte olacağız, gerisi benim için önemli değil" yanıtını verdi.

Sosyal medyada paylaşım yapmayı düşünmediğini belirten Polat, "Ailemle olmayı planlıyorum" dedi. Mahkemenin mal varlığına ilişkin tedbir kararıyla ilgili soruya ise "Hiç önemli değil" cevabını verdi. Dilan Polat ve beraberindekiler, Engin Polat’ı cezaevinden çıkarken karşılamak üzere cezaevi önünde beklemeye devam etti.

Kaynak: DHA