Fakat şu an oyun endüstrisi ikisinin toplamını 200 milyar dolar geçmiş durumda. İki yaşındaki çocuk belki film izlemiyor, müzik dinlemiyor ama her gün oyun oynuyor. Mesleğin geleceği çok açık, bu bölümden mezun olan kişiler sadece yazılımcı, bilgisayar mühendisi, grafik sanatçısı, 2 boyut ve 3 boyutlu animasyoncu olarak yetişmiyor. Bütün bunların karışımı olarak yetiştiği için hem oyun hem sinema hem de dizi sektöründe oldukça yüksek maaşlarla iş olanaklarına sahip oluyorlar” dedi.

İstanbul Kent Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Yücel, dijital oyun teknolojisindeki kariyer olanaklarından bahsederek, bölüm hakkında bilgiler verdi.

Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı Hatay’da 2,5 Milyon Liralık Kablo Hırsızları Yakalandı

Doç. Dr. Volkan Yücel, “Dijital oyun tasarımı karma bir disiplin. Tek başına yazılım, sanat ve tek başına grafik diyemeyiz, bunların hepsinin bileşimi olan bir bölüm. Öğrencilerimiz 1. ve 2. sınıfta ciddi bir sanat eğitimi aldıktan ve hikaye anlatmanın nasıl bir şey olduğunu öğrendikten sonra yazılımla bilgilerini birleştirerek pratik alana geçiş yapıyor. Öğrencilerimiz sayısalcı olsalar da öncelikle hikaye, sanat tarihi, sanat-oyun ilişkisi, sinema-oyun ilişkisi, sinema-sanat ilişkisi gibi birtakım şeyler öğretiyoruz. Bunun yanında temel programlama bilgisi daha sonra yazılımla grafik nasıl üretilir gibi konuları öğretiyoruz” dedi.

Kaynak: DHA