Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Amasya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü soruşturma neticesinde, dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan N.A. (40) tespit edildi.

Soruşturma sürecinde N.A.’ın Bismil ilçesinin Şentepe Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenirken, operasyon için hazırlıklar yapıldı. N.A.’ın adresine düzenlenen baskınla birlikte, zanlı gözaltına alındı. Arama işlemleri sırasında, N.A.'ın evinde çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Bu dokümanların, dolandırıcılık faaliyetlerinin izlerini taşıdığı düşünülüyor. Ayrıca, operasyonda N.A.’ın evinde 1 adet uzun namlulu tüfek, 3 şarjör ve çeşitli ebatlarda toplam 428 fişek de bulundu.

Şehit Osman Oktay’ın Ailesine Acı Haber: Nişanlıydı, Mayıs’ta Düğün Yapacaktı! Şehit Osman Oktay’ın Ailesine Acı Haber: Nişanlıydı, Mayıs’ta Düğün Yapacaktı!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ele geçirilen dijital materyallerin ve silahların detaylı incelemeleri yapılacak. Elde edilen bulguların, dolandırıcılık operasyonunun daha geniş bir boyuta taşınabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Gözaltına alınan N.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. N.A.’ın geçmişteki dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı ve soruşturma devam ediyor.

Bismil ilçesindeki operasyon, güvenlik güçlerinin dolandırıcılık suçlarına karşı yürüttükleri mücadelede önemli bir adım olarak kaydedildi.

Kaynak: DHA