Merkez, geçen yıl ilk mezunlarını verdikten sonra bu yıl temmuz ayında ikinci eğitim dönemi başladı.

İki binin üzerinde başvuru arasından seçilen 46 üniversite öğrencisi, programda yer almaya hak kazandı. Öğrenciler, Oyun Geliştirme, Apple Swift Kodlama ve Yapay Zeka alanlarında eğitim aldılar. Oyun Geliştirme eğitimlerine 9 üniversiteden 12 öğrenci, Apple Swift Kodlama eğitimlerine 10 üniversiteden 12 öğrenci ve Yapay Zeka eğitimlerine 12 üniversiteden 22 öğrenci katıldı. Eğitim süreci, alanında uzman kişiler tarafından verilen toplam 140 saatlik yüz yüze eğitimlerle gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez uygulanan Yapay Zeka eğitimleri, Türkiye'nin nitelikli iş gücü potansiyelini geliştirmek amacıyla hayata geçirildi.

Mezuniyet töreninde, öğrenciler projelerini sektör temsilcilerinden oluşan jüri üyelerine sundu. Sunumlar sonrası katılım sertifikaları verildi ve TOGG Deneyim Atölyesi'nin ön tanıtımı yapıldı.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

'Dijital Dönüşüm Bir Yolculuktur'

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, "Bugün, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilerlerken, gençlerimizin dijital yeteneklerini geliştirmeleri adına önemli bir adım attık. Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi'nin ikinci dönem mezunlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Farklı disiplinlerde eğitim gören gençlerimizin dijital dünyanın kapılarını nasıl araladığını görmek bizler için büyük bir sevinç kaynağı. Dijitalleşmenin öncü olduğu bu çağda, gençlerimizin bilgileri ve projeleri, geleceğimizin teminatı olan Turcorn'ların filizlenmesine katkı sağlayacak. Dijital dönüşüm bir yolculuktur ve bu süreçte ortaya koyacağınız yenilikçi fikirler ülkemizin dijital geleceğini şekillendirecektir. Sizlere güveniyoruz ve bu yolda atacağınız adımlarda her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz" dedi.

OSTİM Teknik Üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümünde eğitim gören Hasan Hüseyin Alıcı, "Oyun girişimi kurmayı ve nasıl yapabileceğimizi öğrendik. Eğitimler oldukça faydalıydı ve birçok arkadaşımız bu alanda adımlar atmayı düşünüyor. Üniversite öğrencisi olsun olmasın herkesin bu tarz eğitimlere katılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA