GÜNDEM

'Dijital Aile' Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli kurumsal materyallere elektronik ortamda erişim sağlamak amacıyla 'Dijital Aile' mobil uygulamasını tanıttı.

Abone Ol

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dijital Aile" mobil uygulamasının kurumsal dergi, kitap, bülten, afiş ve broşür gibi materyallere elektronik ortamda erişim sağlamak için hayata geçirildiği belirtildi. Uygulama, kağıt kullanımını azaltarak, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde kamu kaynaklarının daha etkili ve ekonomik kullanımına katkıda bulunacak. Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla çocuk, kadın, aile, sosyal yardımlar, sosyal hizmetler ve sosyal politikalar gibi çeşitli kategorilerdeki dergi, kitap, broşür, rehber ve bültenlere telefon veya tabletlerinden kolaylıkla ulaşabilecekler. Ayrıca, arama fonksiyonu ve kategori filtreleri ile aradıkları materyalleri hızla bulabilecekler.

Ücretsiz İndirme ve Erişim Özellikleri

Uygulamanın içerik özellikleri hakkında yapılan açıklamada, "Zengin içerik arşivi ve favorilere ekleme özelliği ile kullanıcılar, ihtiyaç duydukları içeriklere kolayca ulaşabilecek ve tüm kategorilerden dergi, kitap ve benzeri materyaller ekleyerek kişisel bir kütüphane oluşturabilecekler. Sesli betimleme özelliği ise görme engelli bireyler ve sesli içerik tercih eden kullanıcılar için dergilerin içeriklerini sesli olarak dinleme imkanı sunuyor. Kullanıcılar, istedikleri materyalleri indirerek internet bağlantısı olmadan da erişim sağlayabilecekler. Bu, özellikle seyahat sırasında veya internet erişiminin sınırlı olduğu durumlarda büyük kolaylık sunacak. Mobil uygulama, IOS ve Android platformlarından ücretsiz olarak indirilebilir" ifadeleri kullanıldı.