Çin Ve Rusya Başbakanları Bir Araya Geldi Çin Ve Rusya Başbakanları Bir Araya Geldi

Bunun üzerine yetkili kurumlar tarafından detaylı bir inceleme başlatılmıştır. 

Köpüklerin Nedeni ve Kapsamı

Bismil Köprüsü'nün altından geçen Dicle Nehri'nde görülen köpüklerin nedeni henüz tam olarak belirlenememiştir.  Ancak, nehre lağım sularının karıştığı gözlemlenmiştir. Bismil Belediyesi ekipleri, çevre sağlığına zarar verebilecek her türlü duruma karşı hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmeyi planlamaktadır. 

Yapılan İncelemeler ve Sonuçları

Bismil Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Müdürlüğü'nden uzman ekip desteği talep etmiştir.  Ayrıca, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri bölgeden numune alıp inceleme başlatmıştır.  Yapılan incelemelerin sonucunda, kirlilik nedeniyle Dicle Nehri'ndeki balık türü sayısının 10'un altına düştüğü tespit edilmiştir. 

Alınan Önlemler ve Çözüm Arayışları

Bismil Belediyesi yetkilileri, nehrin temizliği ve çevre sağlığının korunması adına diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtmiştir.  Ayrıca, çevre sağlığına zarar verebilecek her türlü duruma karşı hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmeyi planladıklarını ifade etmişlerdir. 

Sonuç olarak, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Dicle Nehri'nde görülen beyaz köpükler ve lağım sularının karışımı konusunda yetkili kurumlar tarafından detaylı bir inceleme başlatılmıştır. Yapılan incelemelerin sonucunda, kirlilik nedeniyle balık türü sayısının azaldığı tespit edilmiştir. Yetkili kurumlar, konuyla ilgili acil önlemler almayı ve çözüm arayışlarını sürdürmeyi planlamaktadır. 

Kaynak: DHA