Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Osmangazi ilçesindeki Kayıhan Mahallesi'nde meydana gelmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri, şüpheli gördükleri bir otomobili durdurmuştur. 

Yapılan üst aramasında, araçtaki 2 kişinin üzerinden bir miktar uyuşturucu madde ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.  Şüpheliler, üzerlerinde kimlik bulunmadığını söyleyip tutarsız açıklamalar yapmınca, polis ekipleri detaylı inceleme başlatmıştır. 

Başakşehir'de Polisten Kaçan Şüpheliler Başakşehir'de Polisten Kaçan Şüpheliler

Detaylı inceleme sonucunda, şüphelilerin 'Hırsızlık' suçundan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Yalçın Çetin ve Mehmet Soyuşen oldukları belirlenmiştir.  Yalçın Çetin'in 26 yıl 8 ay, Mehmet Soyuşen'in ise 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilmiştir. 

İki şüpheli de gözaltına alınıp emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştır.  Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Sonuç olarak, Bursa'da devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından durdurulan otomobilden, daha önce 'Hırsızlık' suçundan kesinleşmiş hapis cezaları alan 2 firari hükümlünün çıktığı anlaşılmıştır. Şüpheliler, gözaltına alınıp tutuklanmışlardır.

Kaynak: DHA