Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, devlet destekli bakım altında olan gençlerden 966'sı YKS'ye girmiş ve bunların 421’i üniversiteye kabul edildi. Bu gençlerden 207’si lisans programlarına, 214’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşti. Öne çıkan isimler arasında eşit ağırlık alanında 478,25 puan alarak Türkiye 1487'ncisi olan Esmanur İ., Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne, 439,82 puanla Türkiye 7 bin 12'ncisi olan Beyza Ö., Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne ve sayısal alanda 431,94 puanla Türkiye 52 bin 659'uncusu olan Selin Y., TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’ne yerleşti. Ayrıca, YKS’ye katılan 4 devlet korumasındaki gençten 2’si eşit ağırlık, 2’si sözel alanda ilk 10 bin sıralamasına girdi.

Üniversiteye yerleşen gençlerden 26’sı sosyal hizmetler, 8’i mühendislik, 4’ü Türkçe öğretmenliği, 2’si hukuk fakültelerine kabul edildi. Diğerleri ise ilahiyat, çocuk gelişimi, psikoloji, rehberlik ve uluslararası ilişkiler gibi çeşitli bölümleri kazandı.

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır” Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, üniversiteye kabul edilen gençleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Bakan Göktaş, devlet himayesinde olan gençlere çeşitli imkanlar sunduklarını belirtti. "Gençlerimize rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, giyim, yemek, ulaşım gibi yaşam giderlerini karşılıyoruz. Tercih eden gençlerimiz KYK yurtlarından ücretsiz olarak yararlanıyor" dedi. Ayrıca, Bakan Göktaş, üniversite mezunu olan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili kadrolarda istihdam edildiklerini de ifade etti.

Kaynak: DHA