GÜNDEM

Dervişoğlu'ndan Öldürülen Serpil Gül'ün Ailesine Taziye Ziyareti

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Arnavutköy'de boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Serpil Gül’ün Sultanbeyli’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Abone Ol

Dervişoğlu, ziyaret sırasında Serpil Gül'ün annesi Hediye Kartal, ağabeyi Uğur Kartal, kız kardeşi Selda Yılmaz ve erkek kardeşi Abdullah Kartal ile görüştü. Ziyarette İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Alper Akdoğan, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Buğra Kavuncu, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da yer aldı.

Dervişoğlu, taziye ziyaretinin ardından basına açıklamalarda bulunarak, "Serpil Gül’ün vefatıyla sonuçlanan bu elim olay için aileyi ziyaret ettim. Hem aile üyeleriyle hem de merhumenin yakınlarıyla görüşerek üzüntülerimi ve taziyelerimi ilettim. Şart ne olursa olsun, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için davanın sürecini takip edeceğiz ve ailemizin yanında olacağız. Çocuk Esirgeme Kurumu’nda bulunan çocuklarımızın geleceği için de tüm gayretimizi göstereceğiz" dedi.

Dervişoğlu, yaşama hakkının en temel insan hakkı olduğunu vurgulayarak, "Bu hakkın ihlal edilmesi kabul edilemez. Bu tür olayları geleneklerimizle veya dinimizle ilişkilendirmek yanlıştır; bu, bir vahşettir. Kadınlar için alınan koruma kararları ve uzaklaştırma kararları yetersiz kalıyor. Bu konuda toplumsal müesseselerin harekete geçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, kanuni düzenlemelerin gerekli olabileceğini belirterek, "Aileyi koruma kanunu çıkarılıyor, ancak baba cezaevinde, anne mezarda, çocuklar ise Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalıyor. Bu kabul edilemez. Adaletin sağlanması için sanıkların cezalandırılması gerekiyor. Bu duruşumuz örnek olmalı. Cinayetleri makul gerekçelerle haklı çıkarmaya çalışan herkes insanlığa ihanet ediyordur" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Dervişoğlu, "Bu suçların mağduru olan ailelerin yanında olacağız. İl başkan yardımcılarımız, bu davaya avukat olarak müdahil olacaklar ve süreci takip edecekler. Ben de Ankara’dan süreci takip edeceğim ve konuyu Adalet Bakanı ile görüşeceğim" dedi.