Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Kazada yaşamını yitirenlerin yakınları, dualarla anıldı.

Kazanın olduğu gün, Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonu yakınında, Yunus Şataflı'nın kullandığı gübre yüklü TIR, iki araca ve yayalara çarptıktan sonra devrilmişti. Bu olayda, Şervan (6), Mihriban Tanrısever (11), İbrahim Halil Has (80) ve İnan Berk (35) hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından 33 dakika sonra, Umut Gündüz'ün kullandığı diğer bir gübre yüklü TIR, kaza bölgesindeki kalabalığa daldı. Bu ikinci kazada, polis memuru Yahya Ergin şehit olurken, 16 kişi daha yaşamını yitirmişti. Toplamda, 20 sivil ve 1 polis memuru hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı.

Kaza sonrası gözaltına alınan TIR şoförlerinden Umut Gündüz ve Yunus Şataflı'nın yargı süreci devam ediyor. Gündüz, 20 Haziran 2023'te, Şataflı ise 5 Aralık 2023'te tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kazanın yıl dönümünde, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camii'nde mevlit programı düzenlendi. Programa Derik İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, İlçe Emniyet Müdürü Osman Yılmaz, Mazıdağı İlçe Müftüsü Mustafa Tunç ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona eren programda, katılımcılara lokum ve su ikram edildi.

Kazanın ardından Avukat Baran Açan'ın babası Ramazan Açan, “Oğlum 3 yıllık avukattı. İlk kazada yardım edenler vardı ama ikinci TIR’ın gelişi, ihmallerin olduğu bir durumu ortaya koydu. Adalet önünde bu konunun takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Adalet Bakanımıza gerekli başvuruları yaptık. İnşallah adalet bir gün sağlanacaktır. Derik’in matemidir bugün. Unutmayacağız ve unutturmayacağız,” dedi.

Kaynak: DHA