6 Şubat'ta meydana gelen depremde Türkiye Rehberler Birliği'nin (TUREB) Güneydoğu Anadolu Uygulama Eğitim Gezisi sırasında, Adıyaman'da konakladıkları Isias Otel'in yıkılması sonucunda 30 rehber ve 1 otobüs kaptanı hayatını kaybetmişti. Bu felakette yaşamını yitiren ünlü rehber Tamer Özdoğru'nun, yaklaşık 2 bin kitabı, meslektaşlarına dağıtılmak üzere ailesi tarafından proje haline getirildi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Antalya'da profesyonel turist rehberi ve Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz'un iş yerinde oluşturulan alana getirilen Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerdeki kitaplar için sosyal medyada rehberlere çağrı yapıldı. Tamer Özdoğru'nun eşi Tansu Özdoğru ve oğlu Teoman Özdoğru tarafından başlatılan projeye, Özdoğru'nun meslektaşları da destek veriyor. Recep Yavuz, "Sevgili Tamer'in oğlu, babasının çok değer verdiği kitapların doğru yerlere ulaşmasından büyük mutluluk duydu. Bu değerli kitapları ofisimizden alıp, Tamer'den hatıra olarak saklayabilirsiniz. Desteklerinizle, Avusturya'da müzik eğitimi gören Teoman'a da katkıda bulunmuş olacağız. Tamer, rahat uyu; kitapların artık hak edenlerin ellerinde daha geniş kitlelere ulaşacak" dedi.

'Kitaplara Gözü Gibi Bakardı'

Recep Yavuz, Tamer Özdoğru'nun bir rehber olarak kitaplara büyük önem verdiğini belirtti. Yavuz, "Tamer, kitapları için yurt dışından siparişler verirdi ve yaklaşık 2 bin kitabı vardı. Bu kitaplar genellikle rehberlikle ilgili olup, piyasada bulunmayan türden eserlerdir. Kendisi bu kitaplara büyük bir özen gösterir, notlar alır ve çok iyi korurdu. Ne yazık ki, Adıyaman'da depremde hayatını kaybetti ve elinde kitapla bulundu" şeklinde konuştu.

Rehberlerin Elinde Yaşamaya Devam Edecek

Tamer Özdoğru'nun kitap sevgisini anlatan Yavuz, "Hayatında en büyük arzusu, kitaplarının doğru kişilere ulaşmasıydı. Ailesiyle görüştük ve bu kitapların çürümeden, doğru kişilere ulaşması için bir yol aradık. Sonunda ofisimizde bu kitapları sergilemeye karar verdik. İsteyen herkes buradan kitap alabiliyor ve böylece herkes Tamer'den bir hatıra kitap edinmiş oluyor. Bu, onun en büyük vasiyetinin gerçekleşmesi anlamına geliyor" dedi.

Toplam 2 bin kitaptan 600'ünün dağıtıldığını, geriye yaklaşık 1400 kitap kaldığını belirten Yavuz, "Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerdeki kitaplar mevcut. Herkes kendi ilgi alanına göre seçim yapabiliyor. Kitaplar botanikten, Mevlana'ya, Hititler'den çeşitli konulara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Burası aslında küçük bir kütüphane kadar zengin bir koleksiyon" diye ekledi.

Kaynak: DHA