Okulda Arkadaşının Öldürdüğü Mehmet Eren, Son Yolculuğuna Uğurlandı Okulda Arkadaşının Öldürdüğü Mehmet Eren, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Acil müdahale ekipleri, arazide ve havada ateşi kontrol altına almak için yorulmadan çalışmaktadır.

Yangın, 24 Ekim saat 15:00 civarında Başkarcı Dağı'nın Künarlar bölgesinde başlamıştır.  Dumanı gören vatandaşlar, hemen Denizli Bölge Orman Müdürlüğü'ne haber vermiştir. Müdürlüğe ait personel hızla olay yerine intikal etmiştir. İlk günde, alevlerle mücadele etmek için iki uçak ve bir helikopter havadan kullanılmıştır.  Ancak gece olunca, hava operasyonlarının durdurulması gerekmektedir. 

Bölgenin engebeli ve dik arazisi, yer ekipleri için önemli zorluklar yaratmaktadır.  Yine de, ekipler alevleri kontrol altına almak için gece gündüz çalışmaya devam etmektedir. Dün, hava söndürme faaliyetleri yeniden başlamış ve bölgede iki helikopter, 19 itfaiye aracı, su tankerleri ve 48 personelden oluşan bir ekip konuşlandırılmıştır. Ancak, bir kez daha kötüleşen hava koşulları, karanlık çökünce hava operasyonlarının durdurulmasını gerektirmiştir. 

Bu sabah, yangın söndürme çalışmaları yoğunlaşmıştır. Dört helikopter, 30 itfaiye aracı ve 60 personelden oluşan bir ekip artık alevlere karşı mücadele etmektedir.  Ekipler, yangını kontrol altına almak ve etraftaki ormanlara daha fazla yayılmasını önlemek için yorulmadan çalışmaktadır.

Başkarcı Dağı'nın yoğun ormanlık bir bölge olduğu ve sürekli kuru hava koşulları ile güçlü rüzgarların, yangın söndürme çabalarını özellikle zorlaştırdığı belirtilmelidir.  Yetkililer durumu yakından izlemekte ve yerel topluluğu ile değerli doğal kaynakları korumak için tüm güçleriyle çalışacaklarının taahhüdünü vermektedirler.

Yangın söndürme operasyonları devam ederken, çevredeki mahallelerin sakinlerine dikkatli olmaları ve acil hizmetlerin talimatlarına uymaları önerilmiştir. Yetkililer, kamuoyunu bölgedeki yeni yangınların çıkmasına neden olabilecek faaliyetlerden kaçınmaları konusunda da uyarmıştır.

Kaynak: DHA