Uyuşturucu Operasyonu Sonucu 8 Kişi Tutuklandı Uyuşturucu Operasyonu Sonucu 8 Kişi Tutuklandı

Olayın geçmişine bakıldığında, 7 Eylül 2009 tarihinde Ergani ilçesine bağlı Kömürtaş Mahallesi'nde akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Remzi Yiğit (39) hayatını kaybetmiş, ağabeyi Mehmet Yiğit (42) ise yaralanmıştı. Aynı günün akşamı, Yiğit ailesi Kardaş ailesinin evlerine silahlı baskın düzenlemiş, otomobil lastiği yakıp içeriye atmış ve çıkanları silahlarla yaylım ateşine tutmuştu. Bu saldırıda, olayla hiçbir ilgisi olmayan 17 yaşındaki Demet Kardaş hayatını kaybetmiş, beraber yaşadığı babaannesi Ferizan Kardaş ile akrabası Zülküf Kardaş da yaralanmıştı. 

Olayın ardından her iki aileden beş kişi gözaltına alınmış, ancak dava sonucunda aranan üç Yiğit firari kalmıştı. 15 yıl boyunca aranan bu kişiler, jandarmanın yürüttüğü titiz takip sonucunda nihayet yakalanabilmişlerdir. Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit'in yargılanmaları sonucunda kesinleşen hapis cezaları infaz edilecektir.

Bu olay, aile kavgalarının ne denli trajik sonuçlar doğurabileceğinin bir örneğidir. Aradan geçen 15 yıla rağmen, adaletin işlemesi ve suçluların cezalandırılması önemlidir. Demet Kardaş'ın ölümü ve diğer yaralıların acıları, benzer olayların tekrarlanmaması için bir uyarı niteliği taşımaktadır.

Kaynak: DHA